Čaj a odvar ze jmelí

Čaj a odvar ze jmelí recepty

Jmelí není jen dekorativní a ozdobnou rostlinou na vánoce, ale skrývá v sobě i řadu léčivých účinků. Větvičky této cizopasné rostliny se sbírají většinou od začátku října do poloviny prosince, posekají se a usuší. Mezi nejvýraznější přednosti jmelí patří jeho příznivé působení na srdce a krevní oběh. K těmto účelům si můžeme připravit čaj a odvar ze jmelí.

Čaj ze jmelí –  recept, použití, účinky

Čaj ze jmelí připravujeme ve studeném stavu. Jedna vrchovatá čajová lžička se dá na noc do 1/4 l studené vody, ráno se ohřeje a scedí. Potřebujeme-li na den větší množství, můžeme čaj nalít do termosky, aby vydržel teplý nebo ho vždy před použitím ohřát ve vodní lázni. Čajové kůry se mimo problémů s krevním tlakem, užívají například i při potížích se slinivkou břišní (cukrovkou), po mtvici a ženám při problémech spojených s obdobím klimakteria.

Odvar ze jmelí – recept, použití účinky

Odvar ze jmelí se doporučuje všem kdo trpí nádorovým onemocněním nebo vysokým tlakem. Odvar se užívá půl roku 3 x denně půl hodiny před jídlem. Potom se musí udělat půl roční pauza a pokud se onemocnění nezlepší v kůře se pokračuje.

Související články s příspěvkem „Čaj a odvar ze jmelí“:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *