Tinktura z ořešáku

Tinktura z ořešáku recept

Z ořešáku královského se dají využít prakticky všechny jeho části. V lidovém léčitelství nachází uplatnění jeho listy, zelené slupky (oplodí), celé nezralé plody, mladé pupeny a výhonky. Většinou se používají při problémech s porušením rovnováhy střevní mikroflóry. Pupeny ořešáku královského mají široké spektrum využití, působí dobře proti virům, bakteriím a plísním v našem organismu  Tinktura z ořešáku královského je starý recept na léčivý prostředek, který si můžeme snadno vyrobit i sami doma.

Tinktura z ořešáku královského, respektive z jeho pupenů – recept, použití, léčivé účinky

Hrst pupenů nasypeme do menší uzavíratelné sklenice, zalijeme čistým alkoholem (vodka, režná, slivovice) a uzavřeme. Necháme stát asi 1 měsíc na slunném a teplém místě. Po té přecedíme do tmavé lahvičky. Užíváme 3 x denně 10 kapek v čaji nebo s vodou.

Tinktura z ořešáku královského podporuje především trávení, pomáhá upravovat hladinu cukru v krvi a dobře působí proti virům a parazitům.

Související příspěvky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *