Mateřídouškový sirup

Mateřídouškový sirup recept

Mateřídouškový sirup má příznivé účinky hlavně při nachlazení. Můžeme si ho připravit jednoduše i sami doma.

Mateřídouškový sirup – recept, použití, léčivé účinky

Na slunci nasbíranou nať i květy mírně navlhčíme a ukládáme do sklenice. Vrstvy zasypeme přírodním cukrem a silně stlačíme. Sklenici necháme stát asi tři týdny na slunečném místě. Po této době scedíme a stonky a květy, které jsou silně prosycené cukrem, propláchneme trochou vody a nalijeme do sirupu.

Získanou tekutinu na slabém ohni odpařujeme, nesmí se však vařit. Sirup nesmí být řídký ani hustý, proto ho necháme na zkoušku vychladnout a případně opakujeme zahřívání a odpařování.

Sirup z mateřídoušky užíváme při prochladnutí před jídlem. Přispívá také k posílení našeho imunitního systému a má dobré účinky i při záchvatu padoucnice.

Související články:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *