Mateřídouškový sirup

Mateřídouškový sirup má příznivé účinky hlavně při nachlazení. Můžeme si ho připravit jednoduše i sami doma.
Mateřídouškový sirup – recept, použití, léčivé účinky
Na slunci nasbíranou nať i květy mírně navlhčíme a ukládáme do sklenice. Vrstvy zasypeme přírodním cukrem a silně stlačíme. Sklenici necháme stát asi tři týdny na slunečném místě. Po této době scedíme a stonky a květy, které jsou silně prosycené cukrem, propláchneme trochou vody a nalijeme do sirupu.
Získanou tekutinu na slabém ohni odpařujeme, nesmí se však vařit. Sirup nesmí být řídký ani hustý, proto ho necháme na zkoušku vychladnout a případně opakujeme zahřívání a odpařování.
Sirup z mateřídoušky užíváme při prochladnutí před jídlem. Přispívá také k posílení našeho imunitního systému a má dobré účinky i při záchvatu padoucnice.
Napsat komentář